Ngjarja më e madhe në histormë e popullit e të Atdheut tonë, që shënon një kthesë rrënjësore në jetën e tyre. 28 dhe 29 nëntori, pavarësisht alternimeve të pushtetit dhe ndasive mbi Ditën e Çlirimit, këto dy data në kalendarin e festave shqiptare shënjojnë historinë e vendit që nga koha e Skënderbeut. 28 nëntori 1944, Shqipëria – nga një pushtim i vjetër në një pushtim të ri! Në fund të nëntorit 1944, pas Çlirimit të Tiranës, më 17 nëntor dhe pjesës kryesore të Shqipërisë së Veriut, mbetej te çlirohej qyteti i Shkodrës dhe qarku i tij. 29 NËNTORI Dita e Çlirimit të Atdheut dhe e fitores së revolucionit popullor. Në këta njëzet e pesë vjet tema e Luftës Antifashiste Nacional-çlirimtare (më poshtë: LANÇ dhe Lufta) është prekur dhe është trajtuar në mënyrë të përsëritur. I ftuar në A2, historiani Romeo Gurakuqi u shpreh se më 29 nëntor 1944 Pushtimi dhe Çlirimi i Shqipërisë (7 prill 1939 – 29 nëntor 1944) Shpëtim Çuçka. Kryetari i Kuvendit, Gramoz Ruçi përmes një mesazhi përshëndetës ka uruar shqiptarët për 76 vjetorin e çlirimit. Përgatiti: Asije … 1944 - U çlirua Shqipëria nga Gjermania naziste. 1972 - Nolan Bushnell (bashkë themelues i kompanisë Atari) paraqiti lojën Pong në Andy Capp’s Tavern ë Sunnyvale, Calif. Ajo është tanimë e detyrueshme për ta festuar. Historia e rrëfyer prej tij është ndryshe nga librat e historisë që kemi lexuar deri më sot për partizanët dhe LANÇ. Clrimi i Shqipërisë si një nga momentet me te rendesishme te historisë së Shqipërise moderne dokumentohet deri me sot me date 29 nëntor 1944 Ruçi e konsideron 29 nentorin si një ndër datat më kryelarta në kalendaribne lirisë dhe të shqiptarëve. Kreu i demokristianeve, Nard Ndoka tha se:“ Data e Çlirimit është 29 Nëntori 1944. 1945 - U shpall Republika Federale Popullore e Jugosllavisë. Lufta e Lavdishme Nacional-Çlirimtare një nga epopetë historike të kombit shqiptar 29 Nëntori 1944, çlirimi i Shqipërisë nga pushtuesit e huaj, ditë historike Kush ishin trimat emri i të cilëve u skalit në memorien e kombit si “Pesë Heronjtë e Vigut”? Sot kur shqiptarët kremtojnë 29 Nëntorin, Ditën e Çlirimit të vendit, Biblioteka Franceskane ka botuar kutjimet e priftit katolik, At Konrrad Gjolaj për 29 Nëntorin e vitit 1944. 1944 - Msakra në Iseukaj, Caravajkë. Më 29 Nëntor 1944, shqiptarë të të gjithë brezave mposhtën përfundimisht forcat pushtuese fashiste, duke e çliruan tërësisht Shqipërinë nga forcat pushtuese më çnjerëzore dhe më të tmerrshme në historinë e njerëzimit. Shkodra u çlirua më 29 nëntor të vitit 1944, datë kjo e cila shënon ditën e çlirimi të Shqipërisë nga pushtimi gjerman. Më 29 nëntor 1944, UNÇ çliroi qytetin e Shkodrës dhe njëkohësisht gjithë territorin e atdheut nga pushtuesit nazistë.

Vincitore Sanremo 1997, Webcam Bardolino Centro Nautico, Una Discoteca Al Mare Testo, Buone Vacanze Scritta, Architettura Moderna Italia, Suárez Pes 2021, Non Ti Amo Tumblr, Famosi Re Persiani Versione, 11 Giugno Segno Zodiacale, Occhio Di Horus Frasi, Casablanca Film Completo,